Vi tar imot alt av rens og utfører det meste selv i våre lokaler i Strandsagvegen 9.  


Se kildebildet         Våtrens

Våtrens er et miljøvennlig alternativ til kjemisk rens. Klærne blir rengjort med vann og spesial-såper og er meget godt egnet for de aller fleste tekstiler, også delikate stoff som ull, silke, acetat og kasjmir.

Miljømessig er våtrens et utmerket alternativ, da produktene som benyttes er tryggere for miljøet og krever ingen spesial håndtering. Våtrens er mer effektivt på å fjerne lukt på tekstiler enn kjemisk rens. 


Våtrens produktene vi bruker er utviklet med tanke på et perfekt resultat på delikate tekstiler og pentøy, bleker ikke, lukter friskt og er skånsomt mot huden og miljøet !!

Spesial- såpene gjør det mulig å rengjøre plagg som tradisjonelt må i kjemisk rens, som for eksempel skinngarderobe og dresser.


Hva skjer med tøyet mitt når det leveres til rens?

 Når tøyet kommer inn til oss merkes det slik at vi vet hvem det hører til, og alt av lommer blir tømt, samt at vi sjekker vaskeanvisningen på tøyet hvis vi er usikre. Deretter sjekkes plagget for flekker og disse behandles med egnede flekkfjerningsmidler, flekken blåses med damp-pistol og det has på forbørstingsmiddel. Først nå er plagget klart til å renses i rensemaskinen. Selve maskinen ser ut som en stor vaskemaskin, men plaggene vaskes i rensevæske ikke i vann.  

Kjemisk rens er ideelt for å fjerne fett og olje fordi rensevæsken inngår en kjemisk forbindelse med smusset, som dermed blir trukket ut av tøyet og over i rensevæsken. For å fjerne vannløselige flekker som ikke løses i rensevæsken, tilsettes små mengder vann blandet med en renseforsterker, et overflateaktivt middel som øker rensevirkningen. Det blir som såpen du bruker når du vasker klær hjemme. Selve den kjemiske rensingen foregår ved ganske lave temperaturer. Rensevæsken varmes som regel opp til 30–32 °C, men etter rensingen blir tøyet tørket ved høyere temperatur. Prosessen foregår i et lukket system i en rensemaskin, og etterpå blir rensevæsken destillert og brukt om igjen.

Når tøyet tas ut av rensemaskinen er det helt tørt og klart til eventuell etterbehandling av flekker. Ikke alle flekker blir borte i rens og disse må da forsøkes fjernes med egnede flekkfjerningsmidler, damp- og luftpistol. Når plagget er rent og flekkfritt presses og dampes tøyet før det henges og pakkes klart til kunden. I noen tilfeller må vi rense et plagg flere ganger for å få det rent.

Ved rensing av skinn har rensevæsken en annen sammensetning enn ved rensing av tekstiler. Den blir bl.a. tilsatt fett. Vi sender derfor skinnplagg til en skinnspesialist i Oslo. Saueskinn og skinnposer o.l tar vi selv.

Generelt er kjemisk rensing mer skånsomt enn vanlig vask, men det er lettere å få tøy rent hvis det kan vaskes med såpe og vann. Fordelen med kjemisk rens er at det er mindre krymp enn ved vask, og fargene blir bedre bevart.