Vi vasker tepper for store deler av Østlandet - både privat og som underleverandør for andre renserier. Eksempel på en teppesentrifuge.  Den vi har i Skolevegen er 4 meter lang og kan ta tepper som er 3 meter brede.Over 95% av teppene vaskes på gulv med såpe og vann!!

Hvordan vaskes teppet mitt?

Når et teppe kommer inn sorterer vi det etter hvilken vaskemetode vi skal bruke  på teppet.  Noen tepper vet vi av erfaring at vi ikke bør vaske.  Det kan være flere grunner til dette,  fare for at teppet blir bulkete, at det ikke er fargeekte, at renningen i teppet kan dra seg samme eller at deler at teppet kan krympe osv.  Dette er vurderinger som tas på bakgrunn av lang erfaring med teppevask.  Prosessen videre er nå avhengig av hvilken metode vi mener er egnet for teppet ditt.

Overflate rens - utføres på de teppene vi ikke tør å vaske med mye vann.  Det brukes da en tepperensemaskin som påfører  vann og såpe på overflaten av teppet før dette suges opp i en beholder.  Dette gjentas over hele teppet.  Teppet er nå rått- men ikke vått -og derfor er faren for misfarging, krymp etc. mye mindre.   Teppet henges så opp til tørk før det måles og pakkes, eventuelt støvsuges hvis det trengs.

Vask på gulv - utføres på alle de andre teppene.  Disse teppene legges flatt på et gulv før de spyles med masse kaldt vann slik at de er gjennomvåte.  Eventuelle flekker behandles med flekkmiddel og det legges på en mild ullsåpe.  Deretter benyttes en skuremaskin med myke nylonbørster på hele teppet før det hele spyles rent med vann.  Teppet rulles nå sammen og løftes inn i en teppesentrifuge som "slår ut" alt vannet fra teppet før det henges til tørk et tørkerom. 

Tørketid - tørketiden avhenger av tykkelsen på teppet og vaskemetode.  Overflate rensede tepper eller veldig tynne tepper kan bli tørre på et døgn, mens tykke tepper kan trenge både 2 og 3 for at vi skal være sikre på at det er helt tørre.